Over

Ingrid Gerritsen

Met veel plezier en zorg voor objecten restaureert Ingrid Gerritsen op museaal verantwoorde wijze sinds 2005. In 2011 is zij als zelfstandig restaurator gestart. Ze werkt voor verschillende musea, culturele instellingen, bedrijven, particulieren en is gastdocent bij de Universiteit van Amsterdam.

De combinatie tussen handwerk, onderzoek en de zorg voor historische, archeologische en etnografische objecten inspireert haar iedere keer weer om aan de slag te gaan. Ze volgde de opleiding voor metaalrestauratie aan het Instituut Collectie Nederland (tegenwoordig RCE). In de afgelopen jaren heeft ze gewerkt aan objecten van samengestelde materialen zoals bijvoorbeeld metaal, hout, lakwerk, keramiek en textiel. In de afgelopen jaren is ze naar verschillende congressen en ontmoetingsdagen geweest binnen het vakgebied om op de hoogte te blijven van de nieuwste onderzoeken en om in contact te blijven met vakgenoten.

Ingrid restaureert niet alleen objecten, ze is ook bedreven in het schrijven van conditierapporten, heeft diverse tentoonstellingen opgebouwd en heeft depot werkervaring (opslag, standplaatsregistratie, objectfotografie).

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met BijzonderBehoud.